کانون سردفتران و دفتریاران
ایران خواستار گسترش همکاری با ژاپن در زمینه مالکیت معنوی است
تویسرکانی: ایران خواستار گسترش همکاری با ژاپن در زمینه مالکیت معنوی است
معاون قوه قضائیه در حاشیه این سفر در دیدار با کوئیچی مینامی، قائم مقام مرکز ابداعات ژاپن (جی پی او) گفت: جمهوری اسلامی ایران خواستار گسترش همکاریهای خود با ژاپن در زمینه مالکیت معنوی است.
تویسرکانی افزود: جمهوری اسلامی ایران علاقهمند است که در قالب وایپو با ژاپن همکاری مشترک داشته باشد و از تجارب این کشور در این زمینه بهرهمند شود.
رئیس سازمان ثبت گفت: در جمهوری اسلامی ایران، صنایع دستی نظیر فرش، محصولات کشاورزی همچون زعفران و نمونههای منحصربهفرد بیشماری در زمینههای مختلف هنری و فنی وجود دارد اما متأسفانه برخی از این محصولات نظیر فرش، زعفران و پسته از سوی برخی شرکتهای خارجی مورد سوءاستفاده قرار میگیرند که از سوی جامعه جهانی باید با آن برخورد شود.
وی از همکاری بسیار خوب جی.پی.او در برگزاری سمینار مالکیت معنوی در ژاپن قدردانی کرد و خواستار تداوم این گونه نشستها برای آشنایی هرچه بیشتر شرکتکنندگان با نقطه نظرات سایر کشورها در این زمینه شد.
تویسرکانی با اشاره به این موضوع که از عضویت ایران در کنوانسیون پاریس در ارتباط با مالکیت معنوی چند دهه میگذرد، گفت: در طی دهههای اخیر اقدامات گستردهای در جمهوری اسلامی ایران در این زمینه صورت گرفته که نسبت به گذشته نیز شاهد بهبودهای کمی و کیفی آن هستیم.
کوئیچی مینامی، قائم مقام مرکز ابداعات ژاپن (جی پی او) نیز در این دیدار با ابراز خرسندی درخصوص جایگاه مالکیت معنوی در ایران، گفت: این دیدار زمینهای برای آشنایی با جایگاه مالکیت معنوی در ایران و کسب ارزیابی مثبتی در این زمینه شده است.
مینامی ضمن ارایه توضیحاتی در ارتباط با شبکه پیشرفته مالکیت صنعتی تحت عنوان (ای.آی.پی.ان) در ژاپن، گفت: در حال حاضر 37 کشور جهان در این شبکه عضویت دارند که ازجمله فعالیتهای آن تسهیل در امر ثبت اختراعات و ابداعات است.
وی در ادامه ضمن اعلام علاقهمندی ژاپن به توسعه همکاریهای مشترک در زمینه مالکیت معنوی، خواستار گسترش همکاریهای دو کشور در سطوح مختلف در این زمینه شد.
گفتنی است شبکه پیشرفته مالکیت صنعتی تحت عنوان (ای.آی.پی.ان) شبکهای است بر روی اینترنت که با استفاده از آن میتوان به جز تسهیل در امر ثبت اختراعات، به ارزیابی ابتکارات و نوآوریها در سطح بینالمللی پرداخت.
احمد تویسرکانی معاون قوه قضائیه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشورمان همچنین با ماسارو هارا، رئیس ثبت اسناد و املاک ژاپن وابسته به وزارت دادگستری این کشور نیز دیدار و گفتوگو کرد.
تویسرکانی در این دیدار ضمن تشریح روند انجام ثبت اسناد و املاک در جمهوری اسلامی ایران برای طرف ژاپنی خود، تفاوت در ساختار اداری مرتبط با موضوع ثبت اسناد و املاک در ایران و ژاپن را یادآورشد.
وی با اشاره به ساختار سازمان ثبت در ایران گفت: مسؤولیت ثبت مالکیت در ایران اعم از مادی و معنوی در حوزه اختیارات سازمان ثبت اسناد و املاک وابسته به قوهقضائیه ایران است و در برخی از بخشها، امور قضایی نیز انجام میشود.
ماسارو هارا رئیس ثبت اسناد و املاک ژاپن نیز گفت: بحثهای مرتبط با ثبت اسناد مالکیت مادی اعم از زمین، ساختمان، آپارتمان، شرکتها و غیره در حوزه اختیارات بخش مدنی وزارت دادگستری ژاپن است.
در پایان سفر، احمد تویسرکانی معاون قوه قضائیه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نتایج این سفر را مثبت ارزیابی کرد و با اشاره به بازدیدها و نشستهایش با مسؤولان عالی وایپو و مقامات ژاپنی با اشاره به دیدار اختصاصی خود با فرانسیس گری، مدیرکل سازمان جهانی مالکیت معنوی (wipo) گفت: در این دیدار جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد تبدیلشدن بهعنوان مرکز منطقهای آموزش مالکیت معنوی را ارایه کرد که از سوی وی مورد پذیرش قرار گرفت.
معاون قوه قضائیه افزود: با توجه به این که این موضوع هماینک در دستور کار سازمان جهانی مالکیت معنوی قرار گرفته است، جمهوری اسلامی ایران در حال آمادهسازی زیرساختهای لازم در این زمینه است.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور افزود: در این سفر نمایندگان دولت افغانستان در مراجعه به هیئت ایرانی علاقهمندی کشورشان را برای آن که کارشناسان ایرانی در ایران نیروهای افغان را آموزش دهند، اعلام کردند و با توجه به این که ژاپن نیز تعهداتی را درخصوص کمک به ثبات و استواری افغانستان دارد، با مقامات ژاپنی این موضوع مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.
وی ابراز امیدواری کرد؛ با پیگیریهایی که از سوی مقامهای ایرانی انجام میشود و دعوتی که از فرانسیس گری دبیرکل سازمان جهانی مالکیت معنوی برای سفر به تهران شده؛ جمهوری اسلامی ایران بتواند حضور فعال تر و جدیتری را در این عرصه در منطقه خاورمیانه داشته باشد.
معاون قوه قضائیه افزود: به دنبال این دستاوردها و راهبردهای اساسی توجه جدی ما به مالکیت معنوی و حقوق ناشی از این نوآوریها و ابتکارات است.
وی خاطرنشان کرد: ازجمله مهمترین موضوعاتی که با ژاپنیها مطرح شد این موضوع بود که دو کشور تبادل اطلاعات نزدیکتری را در زمینه مالکیت معنوی با یکدیگر داشتهباشند، موضوعی که متأسفانه در گذشته ارتباط مناسب و لازمی در این زمینه وجودنداشت.
به گفته تویسرکانی، در این دیدار دو طرف موافقت کردند که در حوزه مالکیت معنوی که هم بخش ثبت اختراع و علایم تجاری و هم اجرای دقیق موافقتنامهها هست، با یکدیگر همکاری نزدیکی داشته باشند.
معاون قوه قضائیه با بیان اینکه برخی از کشورها محصولات نامرغوبی را تولید و به نام محصولات ایرانی به بازار عرضه میکنند افزود: این مسأله لطمات زیادی را به تجار، صنعتگران و کشاورزان ایرانی واردکرده که این موضوع را با دبیرکل سازمان جهانی مالکیت معنوی مطرح کردهایم، ضمن این که این ساز و کار در ایران فراهم است که با آن برخورد شود.
وی از تمامی دستگاههایی که میتوانند از مبتکران و مخترعان کشور حمایت کنند، تقاضا کرد تا فرهنگسازی لازم را انجام دهند و با مراجعه به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، محصولات و علایم را ثبتکنند.
تویسرکانی در پایان ابراز امیدواری کرد که زمینهای فراهم شود تا سازمان ثبت اسناد و املاک کشور بتواند حقوق شهروندان ایرانی را در حوزههای مختلف رعایت کند و به شهروندان، نوآوران، مبتکر و مخترع کمک نماید تا از این تسهیلات و امکانات استفاده کنند.
نقل مطالب با ذکر منبع بلا مانع است
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ می باشد
پیاده سازی توسط رایورز
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ می باشد
پیاده سازی توسط رایورز
آدرس : تهران - خیابان مطهری - مقابل سنایی - پلاک
273
پست الکترونیک : [email protected]
تلفن : 88705190 88705318
پست الکترونیک : [email protected]
تلفن : 88705190 88705318